EDITABLE FILE-ai (1)

Bespaar nu op uw energierekening
en op het milieu

Thuisbatterijen verhogen de efficiëntie
van je
zonnepanelen

 

Door gebruik te maken van een thuisbatterij kan je je overschot aan opgewekte hernieuwbare energie opslaan en gebruiken op de momenten dat de zon niet voldoende schijnt. Je energieverbruik wordt geoptimaliseerd, je wordt minder afhankelijk van externe factoren zoals prijsstijgingen van elektriciteit en je maakt van je huis een groene leefomgeving.

Sla je energie slim op van je zonnepanelen

De meeste belgen werken overdag buitenshuis. Op dit moment maakt u dus het minst gebruik van uw zonnepanelen.Het is vooral ’s ochtends en ’s avonds dat u het meeste elektriciteit verbruikt. Hierdoor halen we nog steeds wat elektriciteit van het net. En daar betalen we nog voor.

Bent u overdag op uw werk? Dan kan een batterij de oplossing zijn. De energie wordt overdag opgeslagen om ’s avonds gebruikt te worden voor te koken, te wassen en de tv te laten spelen.

Met een thuisbatterij kan je je net onafhankelijkheid verhogen naar tot wel 80%. Zo hebben prijsstijgingen voor maar 20% impact op jouw energiefactuur.

Waarom terugleveren
tegen een lagere tarief?

Wanneer je zonnepanelen energie opwekken, gebruikt je huis enkel de elektriciteit die je op dat moment nodig hebt. Het overschot aan zonne-energie wordt op dat moment naar het elektriciteitsnet geïnjecteerd. Op momenten dat je meer elektriciteit nodig hebt dan je produceert, neem je dan weer zogenaamde ‘grijze stroom’ van het net.

Waarom zou u waardevolle zonne-energie terug verkopen aan het nutsbedrijf voor een lager tarief? Met een thuisbatterij kunt u uw overtollige zonnestroom overdag opslaan en later gebruiken tijdens piekmomenten.

Premie voor de aankoop
van een
thuisbatterij

Vlaamse premie thuisbatterij

Premie stopt versneld! Deze premie wordt versneld afgebouwd. De Vlaamse Regering heeft beslist dat thuisbatterijen met een keuringsattest na 31 maart 2023 geen aanspraak meer maken op de premie. 

Hebt u nog geen digitale meter? U kunt een digitale meter aanvragen bij Fluvius(opent in nieuw venster). De gemiddelde kostprijs bedraagt 88 euro (incl. btw) voor wie vervroegd een digitale meter wil. Hou steeds rekening met een doorlooptijd tussen de aanvraag bij Fluvius en de effectieve plaatsing van de digitale meter.

Er zijn geen uitzonderingen voor als de thuisbatterij niet meer tijdig geplaatst en gekeurd kan worden in 2022 (vertraagde leveringen, een aannemer die niet tijdig meer kan plaatsen, een keuring die niet tijdig kan plaatsvinden of andere redenen van overmacht).Gezien het groot aantal aanvragen voor de premie voor thuisbatterij, mag u rekenen op een behandelingstermijn van 6 maanden. 

De mening van onze klanten

Een duurzame en aangename werking is voor ons van essentieel belang. Als resultaat: een tevredenheidsscore van 9,2/10. Iets waar we trots op zijn!

Wesley Verhoeven Regio: Hooglede

Alles volgens afspraak verlopen, uitstekend!

Sara Depoortere Regio: Ieper

Zeer Goed!

Patrick.B Regio: Kortrijk

Online offerte aangevraagd en zeer goed geholpen. Zowel telefonisch, per mail als persoonlijk zeer goed te bereiken.

Victor Deprez Regio: Roeselare

Ik ben tevreden over Sunsolar. Alles gegaan zoals afgesproken.

Samuel.P Regio: Kuurne

Installatie werd uitgesteld doordat de installateur ziek was. Ik kreeg binnen de 3 dagen een nieuwe installateur. Bedankt.

Karel Nuytens Regio: Izegem

Snel en deskundig.

Marc Craeynest Regio: Ronse

Zeer goede service en uitstekende communicatie.

Carla Coeman Regio: Kortrijk

Heel goed advies gekregen en erg vriendelijk. Ik kreeg de juiste informaties. Betrouwbare bedrijf.

Michiel.H Regio: Zwevegem

Snelle levering van de zonnepanelen en thuisbatterij na een kort overleg. Installatie liep heel vlot en ziet er helemaal top uit!

Samir Latrami Regio: Menen

Bedankt voor de snelle installatie en goede advies.